Борба за веру, без престанка и до краја (1 Петр. 1, 9)!

Обраћање саборцима са братског сајта “Борба за веру”

 

Помаже Бог браћо и сестре у Христу!

Као што већ знате, на Видовдан ове године у Канади је формиран “Светосавски покрет канадских Срба за одбрану и заштиту црквеног поретка и правоживља”. Сада вас обавештавамо да смо покренули свој сајт: www.kanadskisrbi.com.

Светосавски покрет је настао као одговор на тешко стање у нашој епархији након неканонских поступака и одлука Патријарха, Светог архијерејског синода и Светог архијерејског сабора а који су, на жалост, били праћени невиђеном хајком на нашег епископа од стране неколико овдашњих свештеника удружених са локалним тајкунима, људима који су дуго радили на разарању основних црквених принципа. Ми немамо другог избора него да се до краја боримо за заштиту црквеног поретка јер смо свесни да без тога нама и нашим породицама нема ни правоживља. Наш нови сајт ће свакако представљати драгоцен полигон у тој борби.

Свети Николај и ЈустинВашу интернет презентацију “Борба за веру” доживљавамо као духовни стожер који Србима широм света оштри чуло за одржање правоверја, јер по речима нашег омиљеног учитеља Светог Владике Николаја нама требају трубе за буђење, а не за спавање. Одмах од почетка немилих дешавања у Канади ви сте знали да препознате истину и пружили сте овдашњим верницима наду да та истина може да продре у ширу српску јавност. У многим тренуцима били сте и једини њен извор.

Видећи у “Борби за веру” братски сајт, изражавамо жељу за успостављањем сарадње. Молимо вас за дозволу да преузимамо текстове које објављујете, наравно уз нашу обавезу да наведемо да су ти текстови првобитно постављени на вашем сајту. Истовремено позивамо вас и охрабрујемо да слободно, по вашој процени, са нашег сајта преузимате све што сматрате да је од користи за заједничку борбу за веру до краја. “А вера у Господа Христа, шта ствара од човека?”, пита и благовести Свети Ава Јустин Ћелијски: – “Бесмртника, вечника. “Крај наше вере – објављује Свети Апостол Павле – јесте живот вечни” (1 Петр. 1, 9).”

Ми смо били слободни да у припреми за покретање сајта са “Борбе за веру” преузмемо садржаје који се односе на дешавања у Канади. Надамо се да нећете замерити на овоме. У овом тренутку то је још увек процес који траје и зато нисмо стигли да уз све текстове ставимо назнаку да су првобитно објављени на вашем сајту. Обавезујемо се да то урадимо у најскорије време.

Стање у многим нашим срединама заиста је у духовном погледу несношљиво. На делу је прави терор свештеника-завереника, потпуна злоупотреба свега што нам је најсветије, стављање Цркве у службу њихових личних интереса. Да би се овај рак очистио потребна нам је ваша помоћ која ће окрепити многе од нас и утврдити нас у овој тешкој и дугој борби понајпре сазнањем да у том настојању нисмо сами.

Не сумњамо да ће јерихонске трубе свих садашњих и будућих исповедника Светосавља и Православља благовремено урушити бедеме папизма, екуменизма и сваке јеретичке преваре унутар СПЦ; разобличити фараонско немилосрђе свештеника-завереника; скинути маске трговаца Вером за вечеру почевши од самог административног врха па до последњег вука у мантији; и на делу сведочећи да „од ове љубави нико нема веће, да ко живот свој положи за пријатеље своје (Јн. 15, 13)“ учествоваће тако у спасењу остатка остатка у српском роду (види Јак. 5, 20). Јер гле,

Господ ИС ХС - Чокот и лозеПраведник ће процветати као палма,

као кедар на Ливану ће се умножити.

Засађени у дому Господњем,

у дворима Бога нашега процветаће.

Још ће се умножити у старости дубокој,

и биће добропријемљиви

да најаве: да је праведан Господ Бог наш,

и нема неправде у Њему. (Пс. 91, 13-16)“

 

Свако добро од Господа желимо Вама и Вашим породицама!

Христос између нас!

 

Светосавски Покрет канадских Срба



Categories: Писма

Ознаке:,