Велико разочарење наше деце

Писмо верника из Мисисаге упућено је редовном поштом свештеницима у храму Сабора Срба Светитеља, такође и нама са молбом да га објавимо. Део писма је најава Светосавске приредбе објављена на сајту Саборник. Како нас обавештава аутор, на сајту „ништа не пише у вези Светосавске приребе и ручка. Можда га поправљају“. Писмо нам је достављено 9. фебруара.

Дана 31. јан. 2016. са великим задовољством смо се одазвали да присуствујемо Светосавској прослави и ручку.

Обавештење је било да деца дођу у недељу у 11:45 и да буду у ношњама и да одиграју своје игре.

Dixie Slava hrama 2013-13

Храм у Мисисаги

У присутву сви нас одржана је молитва и ручак па је тек онда одржан фолклорни наступ. Нисам сигуран, али ја нисам чуo ни Светосавску химну а упитао сам и друге и они су ми исто потврдили да нису чули. За време ручка за децу није било ништа организовано, а после фолклора им је билo датo изгорени ћевапи и осушени кромпири. Да би једна госпођа рекла: ’’Па то морају бити остаци од ручка!!! Нема сестaрa да направе и донесу деци ручак и да им сервирају шаховској соби’’.  То мене није забринуло, ја сам своју децу и најео и напојио пре него што смо пошли у центар.

Било је ту пар деце која су имала рецитације, рекоше деца из фолклора да су видели ту децу да су добили неке пакете. Колико се сећам свих ових година смо имали поклоне за свако дете и из фолклора и српске школе и децу која дођу са својим родитељима на програм. Шта се ове године десило могли би да нам објасните. Сви смо ми исти, нема везе да ли су нам деца у фолклору или српској школи а ако се неко прихвати нечега нека то организује како треба.

На сајту САБОРНИК је лепо речено: Пригодни програм фолклорног ансамбла “Свети Сава Опленац”

Само програм није трајао ни 30 минута али зато је било као и увек. Свима ocталима добро, најели се и напили само деци НЕ.

Поука или закључак је: Било је доста алкохола, па наравно на томе се зарађују паре а то нам је НАЈБИТНИЈЕ. ДЕЦА СЛАВЕ СВЕЦА !!!!



Categories: Писма

Ознаке:, ,