Aпологија Вере која истинујући у љубави дела: писмо свештеницима-завереницима, учесницима „обојене револуције“ у Епархији канадској

Dixie Svetosavska Akademija 2012-3ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Бог вас благословио свештеници-завереници, душегубци и бегунци од Истине!

Док су нас пријатељи везивали за земаљско и за себе, ви сте нас гурали на Небеса и у наручје Бога Живога Којега сте презрели вишеструко погазивши своје Свештеничке Заклетве. Ноторним лажима и клеветама које сте научили од оца лажи, ви опет и опет потврђујете речи Светога Владике Николаја да се „ономе који изгуби Веру у надокнади даје глупост“. Потврђујете и реч чувеног афористичара Виба: „лако је етикетирати човека. Прво га пљунеш, па онда му залепиш етикету“. Али гле чуда, каже Св. Владика Николај, „све те клевете су заправо ордење на грудима праведника“.

Ви заправо немате већих противника од самих себе. Ваше речи ће вам бити судије. Жалим вас, јер волим вас… Зато вам и сведочим да је страшно дубок ваш пад. Одвојивши се од свог надлежног Архијереја – Епископа канадског Георгија у покушају да га као некадашњи Луцифер прескочите и надвисите, постали сте безглави= „акефалити“. Као неминовни резултат изгубили сте духовну благодат. Одвајањем од Архијереја којем сте се зарекли на послушност као Христу, одрекли сте се Христа! Има ли шта луђе од тога? Зар незнате да је „проклет човјек који се узда у човјека и који ставља тијело себи за мишицу, а од Господа одступа срце његово (Јерем. 17, 5)“, па био он Комисија Синода, Патријарх, Митрополит или Папа, а да је мудар само онај који све своје уздање положи на Бога (Јов 38, 36)? Зато док у потпуности не заврши ова смутња победоносним повратком нашег Владике Георгија у Епархију канадску, приликом богослужења која служите на антиминсу са Његовим потписом Бог кроз вас делује верног народа ради, али у вама не обитава. Заврши се богослужење и благодат вас тренутачно напушта. Ви ово наравно знате, јер Каинову дрхтавицу у срцима вашим можете сакривати од лаковерних и слеповерних, али неможете је сакрити од себе самих и од духовних. Јер „духован све испитује, а њега нико не испитује (1 Кор. 2, 15)…“

 

О клеветама и лажним сведоцима, насупрот љубави и писмима подршке

Свештеници-завереници и Епископ Лонгин - 1 мај Ватерло Канада

Свештеници-завереници и Епископ Лонгин – 1. мај 2015. г. Ватерло Канада

Незнам како мислите да изађете на очи свим многобројним ауторима писама подршке за Владику Георгија након ваше безумне изјаве „уочљиво је да су сва писма слична, што указује да их је саставио вероватно само један човек.“ [SIC!] Ви заправо неразумете литургијску молитву „измоливши јединство Вере и заједницу Светога Духа, сами себе и једни друге и сав живот свој Христу Богу предајмо!“ Недостојни свештенства, схватите да то Бог Сам брани Своју Цркву од вас који сте постали издајници свог Епископа, и да Свети Дух надахњује народ Свој да вама и свима сведочи своју Православну Веру!

Изгледа да нисте прочитали Писмо подршке од Манастирског Кола Српских Сестара написано уочи доласка Комисије Синода у нашу епархију. Предивно је! Био сам у умилењу пола сата након читања. Ово писмо Манастирског КСС је чиста поезија срца!

Ево те једноставне, чисте и просто-срдачне сестринске поезије у прози:

“22. март 2015.

Преосвештени Владико,

Најприје да Вас поздравимо са, за ово вријеме дивним хришћанским поздравом: Христос Васкрсе!!! Ваистину Васкрсе!!! Ми сестре Кола Српских Сестара, желимо овом приликом да Вам све, једнодушно изразимо нашу пуну подршку у овој небивалој халабуци и кампањи која се, пуном жестином у овом Великом и Часном Посту, захуктала против Вас. Читајући небулозе, клевете, и оптужбе ових дана на Ваш рачун, не знамо, дали из њих више избија злоба, поквареност и бестидност аутора или чисто безумље.

Ми знамо и потврђујемо само једно – да смо много година, а понеке међу нама од првих дана оснивања нашег Манастира, сазријевали духовно уз Вас, нашег доброг пастира на путу спасења, и било би немогуће не видјети нешто од тих небивалих клевета, кад би у њима било и трунке истине. Чврсто вјерујемо да је Истина јача од лажи, и да је правда моћнија од неправде. Ма колико се лажи и полуистине умотавале у свилу и кадифу, ипак су само лажи, и више говоре о моралу и духовној посрнулости аутора, него о оном коме су намјењене.

Надамо се у искрене и часне намјере комисије која је најавила свој долазак ових дана, и ако као такви долазе биће добродошли у наш Манастир. У противном, ако су им намјере скривене и нечасне, сврстаће себе у ред ових несрећних клеветника, који ће чином рушења Цркве избрисати за свагда имена своја из књиге живих. Ми пак Владико желимо да нас Ви и даље водите, као и до сада путем Христовим, путем Истине, Живота и Спасења.

На многаја и благаја љета Владико.

Благодарне и одане у Христу Ваше

Коло Србских Сестара Манастира Светог Преображења у Милтону,

На дан Светих 40 мученика Севастијских – Младенаца, љета Господњег 2015”

Шта кажете на ово писмо чисте сестринске љубави…?

Чуо сам да је Комисија Синода за Сабор припремила 160 страница извештаја (заправо инсинуација и клевета без икаквих доказа) на основу ваших и вама сличних „сведочења“= тонских снимака? Питам се, а шта се то догодило са многим сатима тонских записа благодарности и љубави за нашег Архијереја Георгија посведочених од верног свештенства и народа Епархије канадске? Или је можда Комисија „видела и презентовала само оно што је унапред хтела“…?

Апостол Павле - старајте се да имате мир са свима и светостЗар је могуће да ви који би требало да будете учитељи народу незнате да „Ако језике човјечије и анђеоске говорим, а љубави немам, онда сам као звоно које јечи, или кимвал који звечи. И ако имам дар пророштва и знам све тајне и све знање, и ако имам сву вјеру да и горе премјештам, а љубави немам, ништа сам.“ (1 Кор. 13, 1-2)?

На основу тога 160 страница лажи, клевета и мимикрије без љубави једнако је са НИШТА! Један од аксиома Небеске математике јесте да је сва злоба овога света без љубави једнака са НИШТА! Зато су вас заправо сестре из Манастирског КСС свезале као немоћне= одузете за свако добро дело!

 

О лажима везаним за Манастир Светог Преображења у Милтону

Безочна је лаж да су „Српске сватове бахати чувари вратили са манастирске капије.“ Тачно је то да је једна мушка група сватова—Бог им је даровао висину и изглед Херцеговаца—покушала да исценира сукоб и да све то сними камером у класичној медијској „сачекуши“ испред самог улаза у Манастирски храм Светог Преображења у седишту Епархије канадске у Милтону, у суботу 9. маја. Прота Душан и протођакон Стефан су управо завршавали крштење мале Александре (руског порекла) када је протођакона позвао један од свештеника-завереника да се наводно нешто договоре. На самом излазу/улазу у храм протођакона је сачекао људски зид и камера са стране и питање завереника зашто неможе да служи венчање у храму. Одговорио му је да може да служи уколико буде помињао Владику Георгија. Свештеник-завереник није хтео да помиње Владику Георгија и као резултат тога протођакон Стефан му није дозволио да уђе у храм. Чудно је било да ни сватови нису хтели венчање на којем би се помињао Владика Георгије. Јер прота Душан је био спреман да их венча, али „сватови“ су вербално жестоко насрнули на протођакона Стефана, па и на побожне људе који су све то посматрали… На крају су „сватови“ својевољно отишли. Читав инцидент забележила је њихова камера, али до данас нисмо имали прилике да га негде видимо затошто завереницима не иде у прилог. Јер свако би могао да јасно увиди њихову острашћеност и недостатак елементарне црквености. Дакле, завереници заменили сте тезе—није било бахатих чувара код капије, него бахатих „сватова“ испред манастирског храма, који по речима проте Душана „нису дошли на венчање него да направе инцидент“.

Још монструознија јесте лаж „многи верници чији су покојници сахрањени на манастирском гробљу, спречени су у својој намери да посете гробове својих најмилијих и запале свећу за њихову душу.“ [SIC!] На овој лажи могао би вам позавидети и ноторни Џејми Шеј (портпарол алијансе зла приликом бомбрадовања Србије 1999. год.). Потпуно је супрутно бестидни лажови, па уколико се непокајете, на Страшноме Суду сведочиће против вас и ови покојници и њихови најмилији који су обилазили њихове гробове!

А шта ли рећи за лаж коју ширите да „у Манастиру Светог Преображења нема богослужења“ и да је Манастир затворен? У манастиру има више богослужења него у билокојој парохији! Демантују вас сви верни који у великом броју учествују на богослужењима, и који се згражавају вашим падом у бездан таме…

 

О Владики Георгију и Светоме Сави и свештеницима-завереницима= духовним јудејцима

Рече Господ: „Овце моје слушају глас мој, и ја њих познајем, и за мном иду. И ја им дајем живот вјечни, и никад неће изгинути, и нико их неће отети из руке моје. Отац мој који ми их је дао већи је од свију: и нико их не можe отeти из руке Оца мојега. Ја и Отац једно смо. А Јудејци опет подигоше камење да га каменују.

Исус им одговори: Многа добра дјела показах вам од Оца својега, за које од тих дјела ме каменујете? Одговорише му Јудејци говорећи: Не каменујемо те за добро дјело, него за хулу, што се ти. човјек будући, правиш Бог.

Одговори им Исус: Није ли написано у Закону вашему: Ја рекох: богови сте? Кад оне назва боговима, којима ријеч Божија би дата. а Писмо се не може укинути, Како ви говорите ономе кога Отац посвети и посла на свијет: хулиш, зато што рекох: ја сам Син Божији? Ако не творим дјела Оца својега, не вјерујте ми. Ако ли творим, иако мени не вјерујете, дјелима вјерујте, да познате и вјерујете да је Отац у мени и ја у њему.

Тада опет тражаху да га ухвате; али им се измаче из руку. И отиде опет преко Јордана на мјесто гдје Јован најприје крштаваше; и остаде ондје. И многи дођоше к њему и говораху: Јован не учини ниједно знамење, али све што каза Јован за овога истина бјеше.

И многи вјероваше у њега ондје. (Јн. 11, 27-42)“

Да се Јеванђеље Господа и Спаса нашег Исуса Христа непрестано понавља у животима оних који се спашавају види се из досадашњих догађаја у светлу наведене Јеванђелске перикопе. У њој се у улози Оца налази наш Свети Отац Сава= вечити поглавар Српске Православне Цркве, у улози сина је наш Владика Георгије канадски, словесне овце су епархиоти Владике Георгија, док су у улози тврдовратих јудејаца свештеници-завереници. И док су величанствена дела Божја која Он сотвори кроз нашег Владику Георгија на трону Епархије канадске у протеклих 30+ година више него евидентна, дотле су дела очинске љубави Владике Георгија наспрам свештенства неизбројива! Стипендирао, рукополагао, сиромашне претварао у имућне, ограничене у просветљене, венчавао, крштавао, волео, покривао, праштао, мирио, за њих изгарао…!!!

Dixie Slava hrama 2013-12

Епископ канадски Георгије благосиља…

За која га од ових дела каменујете безумни! Ви сте подобни деветорици исцељених од губе душевне који су се показали незахвалнима (Лк. 17, 12-19)… За која га од ових дела израњависте и на Крст распесте? Безумље, безумље, безумље…

 

Позив на покајање= преумљење

На нашем новом сајту “Источник Истине” (јер сте доскорашњи званични сајт узурпирали крађом идентитета Епархије канадске и званичне електронске поште Владике Георгија—а то су строго кажњива дела по важећим канадским законима каошто ћете ускоро и сами увидети) објављени су само неки од погажених Црквених канона, као и чланова Устава СПЦ и Статута Епархије канадске у вашем покушају незаконитог “свргавања” Епископа канадског Георгија.

Притом, у свим епархијама где је ових дана наш Владика служио или присуствовао богослужењима Њему се на свим јектенијама, и доксологијама обраћају са “Епископу канадском Георгију”, укључујући и епархију самог Патријарха Иринеја. Исто тако је било и приликом Литургије првог дана Сабора (видите овде детаљније). Истовремено се у Његовој Невести Епархији канадској Којој је он Женик више од 30 година, Његовим свештеницима забрањује од стране проте Василија Томића да Га помињу на богослужењима!?! Прота Томић је признао да није добио нити писмено нити усмено обавештење од Патријарха или Синода да се непомиње Епископ канадски Георгије на богослужењима!

С’обзиром да је Прота Василије Томић нашем Владики Георгију „дао целив као Јуда“ и стрмоглаво пошао клизавим путем охолости којем је почетак гордост, а крај самоубиство, и притом непоказујући никакве знаке кајања на претходна безакоња додаје нова, шаљем вам ово писмо, јер „браћо, ако ко од вас залута са пута Истине, па га неко врати, нека зна да ће онај који обрати грјешника са пута заблуде његове, спасти душу од смрти, и покрити мноштво гријехова (Јак. 5, 19-20)“.

Распеће Христово Велики ПетакПитам сваког од вас свештеници-завереници, када би сада био пребачен у време Страсне седмице, овакав какав јеси, дали би стао уз Господа под Крст Његов или уз старозаветни Синедрион и нахушкану гомилу која виче “Распни Га, распни!” ? Питам вас, јер ми нисмо позвани да будемо теоретичари Вере него практичари= исповедници по речима Христа Спаситеља “када ово знате, блажени сте ако то и творите” (Јн. 13, 17). Речима Аве Јустина: -” “Блажени сте ако то извршујете”: блаженство је истовремено у пракси, делу, делању, творењу, доживљавању смерне љубави Христове. У самом чињењу еванђелских подвига је почетак блаженства, од тога у трајању пак – свеблаженство. “Творац дела” је “блажен у делу свом” (Јак. 1, 25).”

Дакле још једном вас питам, дали би свештеници, стали уз Јуду који је издао свог Владику, или уз Господа Христа Који јесте Владика па и онда када на Крсту виси…?

Обрадовани Васкрсењем Христовим размислите, па се онда определите којем ћете се приволети царству: земаљском или Небеском?

Поздрав Вашим породицама!

Од Васкрслог Господа вам плата, а од нашег Владике Георгија благослов за свако добро дело!

Са љубављу у Христу,
Епархијски Протођакон Стефан Икономовски

Извор: Источник Истине



Categories: Бела Књига, Писма, током Сабора

Ознаке:, , ,

1 reply

Trackbacks

  1. О. Стефан Икономовски: Отворено писмо Патријарху Иринеју | ИСТОК ПРАВОСЛАВНИ