Породица оптужује патријарха: Иринеј и СПЦ продали су нашу Веру!

„Идите у џамије, у католике, у секте…“.

Ова порука Патријарха српског верницима у Канади изречена је 6. јуна у Милтону а још одзвања српским домовима широм ове земље. Људи још не могу да поверују да је то могао да каже онај који би требало да им буде духовни отац, да бдије над очувањем Свете вере и да очинском љубављу и стрпљењем одговара на питања своје деце. Нарочито ако су питања на месту и ако се тичу насушне потребе да се објасни чему упорно безакоње и непоштовање канона, а што је био случај у насртају на Епархију канадску.

Ваша Светости, Срби у Канади који мисле да сте се пре доласка овде огрешили о каноне а да сте својим незаконитим поступцима у овој земљи то само потврдили, неће одустати ни од своје вере ни од храмова које су подигли. Отићи ћете Ви, отићи ће и свештеници који су своју заклетву погазили, а остаће верни и њихови потомци.

Нису, уосталом, у џамије и секте отишли ни бројни верници у Србији који су разочарани оним што виде у врху Српске цркве данас, а нарочито понашањем и изјавама свога Патријарха. У џамије и секте нису отишли ни неки из Патријархове породице. Не знамо да ли им је било поручено да тамо иду, али знамо да су имали иста питања. Ево какав су одговор нашли кад им је њихов најближи окренуо леђа.

 

Муж патријархове сестричине Милош Стефановић за “Наше Новине”

Владика Артемије чува Веру, а Српска Православна Црква (СПЦ) и патријарх Иринеј то не раде. Моја супруга Драгана, која је стицајем околности патријархова сестричина, и ја не кријемо да смо ктитори Артемијевих катакомби.

Ктитори храма Светог Стефана у Ариљу 2-15.08.2014 г.

Благочестива породица Стефановић – ктитори храма Светог Стефана у Ариљу

Ово за Наше Новине каже Милош Стефановић, супруг сестричине патријарха Иринеја, који је заједно са супругом донатор богомоље у Ариљу, која припада рашчињеном владики и бившем епископу Рашко призренске епархије Артемију (Марко Радосављевић).

Наводна проневера

Наше Новине су јуче објавиле да је Драгана Стефановић из Чачка ктитор Артемијеве цркве у Грдовићима, код Ариља. Ову манастирску цркву, која је подигнута захваљујући породици патријархове сестричине, Артемије је освештао у августу 2013. године, а томе је присуствовала и њена породица.

Драганин супруг Милош каже за наш лист да у томе нема ништа лоше.

– Нисмо људи који смо нико и ништа. Нисмо бунтовници, секташи, јеретици… Идемо за Господом Исусом Христом, кад је на том путу владика Артемије. Време ће да покаже ко је православац и светосавац, ко је СПЦ, а ко није – говори Стефановић.

Храм Светог Стефана у Ариљу

Храм посвећен преносу моштију Светог Стефана (02/ 15 август) у Ариљу

Упознат је, каже наш саговорник, боље него ми с тим да је владика Артемије рашчињен и екскомунициран (од стране паписта у СПЦ, примедба СПкС), али то ни њему, као ни његовој супрузи, не смета да буду ктитори и раде ствари које су, према његовим речима, богоугодне. На констатацију да су СПЦ и патријарх рекли да то што Артемије ради личи на секту, он каже:

– Господ да човеку слободну вољу и свако може да прича како хоће. Кад патријарх за себе каже да је екумениста, онда нема ко да му суди и да га истера из цркве. То што су они као рашчинили владику Артемија, мисле да имају неку власт. Сад можете мислити ко је СПЦ, дали владика Артемије, коме не могу да нађу ништа осим неке наводне проневере, иако он сву документацију о кретању новца има код себе и чува, или они други. Владика Артемије чува веру, док СПЦ и Иринеј то не раде.

Извор: “Наше Новине”

Иринеј продао веру 1     Иринеј продао веру 2

 



Categories: Вести, Српске земље

Ознаке:,