Саопштење легитимног Епархијског савета поводом постављања епископа за Канаду

Легитимни Савет Епархије канадске са молитвеном благодарношћу поздравља одлуку Светог архијерејског сабора СПЦ да попуни упражњени трон ове Епархије.

Убеђени да је Сабор при избору Г. Г, Митрофана имао у виду искуство овога Владике са законодавством земаља и простора у којима смо се нашли, уверени смо да ће Владика Митрофан бити узоран домаћин наше Епархије и да ће успешно наставити да даље подиже и гради оно што је подигнуто под начелством његовог претходника Владике Георгија.

Илија Ракановић - почасни доживотни подпредседник Савета Епархије канадске

Илија Ракановић – почасни доживотни подпредседник Савета Епархије канадске

У том смислу легитимни Савет Епархије канадске стоји на располагању новом Владики. Очекујемо да ће се нови Епископ по устоличењу у трон Епархије канадске, сходно црквеним канонима и законодавству Српске православе цркве израженом у Уставу СПЦ и Статуту Епархије, и поштујући законе земље Канаде и провинције Онтарио, ставити на чело легитимно изабраног Савета и да ћемо заједно, уз помоћ Господњу и подршку свих верника, превазићи све проблеме и парохијски хаос настао слободоумним деловањем одређених свештеника Епархије у периоду администрирања Епархијом канадском.

Усрдно молимо да Господ подари крепку мисао и добро здравље Владики Митрофану и да му допусти проницљивост да увек благовремено препознаје притворнике, као и оне унесрећене фанатизмом, наспрам истинских преданика добротољубљу Христољубља.

Легитимни Савет Епархије канадске
(под заклетвом и са пуним правима до 2017. године)

Торонто, 13. јуна 2016.

 



Categories: Бела Књига, Вести, Канада и САД, после Сабора, Саопштења

Ознаке:, ,