Владика Максим на свом задатку

Епископ западноамерички Максим одржао је 16. априла у Торонту на англиканском колеџу промоцију књиге о хришћанском наслеђу Косова и Метохије.

То би била вест за похвалу да се Владика Максим није представио том приликом као ЕПИСКОП ЗАПАДНОАМЕРИЧКИ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ СРБИЈЕ.

chofSerbia

Нјије српска ни Црква, није српско ни Косово

Након Павелићеве „Православне цркве Хрватске“ током 2. светског рата, те програма Брозове партије који је зацртао да се СПЦ мора устројити по принципу „колико административних јединица – толико православних цркава“, мисија распарчавања српског бића се наставља у нашем времену. Носиоци разарања Цркве Светосавске овога пута делују изнутра.

Екуменистичка фарса захтева цепање СПЦ у државним границама. Зато је Амфилохије Радовић преименовао Митрополију црногорско-приморску СПЦ у Православну цркву ЦРНЕ ГОРЕ. Његов јуноша Максим у Епархији западноамеричкој одбацује назив СПЦ и користи непостојећи назив ЦРКВА СРБИЈЕ!

Приметићете у наслову предавања (и књиге која се промовише) да су и страдално Косово и Метохија представљени као неки засебан ентитет чија духовна основа јесте хришћанска али не и српска, па чак ни православна: „Хришћанско наслеђе Косова и Метохије“. Само да није српско! Само да није српско-православно!

Свако ради свој посао!



Categories: Бела Књига, Вести, Догађаји, Канада и САД, после Сабора, Предавања

Ознаке:, , ,