Откривен идентитет једног од аутора „свештеничког братства“

Најотровнија писма простачког садржаја са потписом „свештеничког братства“ која су се, на опште згражавање српских верника у Канади, појављивала у неколико наврата на интернету, писао је, према наводима једног свештеника, торонтски парох Милош Пурић.

Puric%20Milos

Протонамесник Милош Пурић: “недорастао пастир”

Иако се већ од раније сумњало да је Пурић један од аутора, сада је то потврђено у писменом признању једног од његове сабраће и саучесника у овој недостојној радњи која је пратила смену Епископа канадског Георгија и догађаје који су уследили. Писмо је у поседу Светосавског Покрета и ускоро ће бити објављено на нашем сајту.

У писму се Пурић описује као „недорастао пастир и вјечити бунџија под лажним именом“ и истиче се да се сви свештеници „ограђују од тог Милоша“. Неизвесно је какве последице у погледу евентуалног кривичног гоњења ово признање може имати по свештеника Милоша Пурића.

Очито је да је почело међусобно упирање прстом у најужем кругу свештеника које је одабрао Василије Томић. Највероватнији разлог за то је борба за парохијска места. Најагилнији Томићеви пратиоци очекивали су брз успех у расподели парохија али је ситуација у епархији утицала на Патријарха да до даљњег не врши никакве промене на парохијама.



Categories: Бела Књига, после Сабора

Ознаке:, ,