Упозорење и добронамерни савет легитимног Савета Епархије канадске свештенству СПЦ у провинцији Онтарио

Од како је објављено да ће Епархија канадска добити на трону Епископа, Његово Преосвештенство Владику Митрофана, чланови Савета добили су више притужби верника са разних страна на коментаре њихових свештеника.

Непристојно је и није ни хришћански да свештеници СПЦ у Онтарију, од саопштења да ће нови Епископ, насилно раздевичене Епархије Канадске, бити Његово Преосвештенство Г. Г. Митрофан – док, по домовима верника, обављају своје дужности пред Господом: свећење водице, резање славског колача… – шире на све стране гласине како „долази човек који не воли попове“, “особа која држи страну монасима“, „долази пријатељ Владике Георгија“, „овај ће нам се свима осветити“, „са овим ће бити горе“, „па шта смо уопште радили“.

Посебно је скаредно да са усана једног од свештеника већ долазе одвратне бљувотине вулгарне садржине. Све је то ружно и само штети даљем животу Епархије. Саветујемо свештенству да се суздржи у свом гневу и да обузда срџбу узроковану личним сублимативним неуспесима.

Директно:

Не распирујте гнев и код верника не изазивајте несигурност и узнемирење у вери. Верујући ни не треба да верују вама, њихово је само и једино да верују у Господа, који обитава у њиховим срцима и њиховом христољубљу. Такви и тиме треба да се окупљамо у црквама својим.

Сада, када стиже нови домаћин, створите му плодно тло да учини потребно зарад смирења страсти у Епархији, зарад зацељења тела Христовог, коме сте ви већ нанели довољно рана. Имајте на уму: нисте ви тело Христово – без верника ви сте само маскирани обредочинитељи какви беху и пагански.

Нека Господ свакога по делима његовим дарује.

Легитимни Савет Епархије Канадске

Торонто, 24. јуна 2016.

Извор: saveteparhijekanadske@gmail.com



Categories: Бела Књига, после Сабора, Саопштења

Ознаке:, ,