Сликом и речју о Патријарховом доласку у Канаду

Понестало истине на сајту СПЦ

Најава Патријарховог доласка у Канаду у својству администратора Епархије канадске на званичнном сајту СПЦ објављена 1. фебруара завршава се речима да ће поглавара Српске цркве овом приликом „дочекати велики број свештеника и верних из свих делова Канаде и Америке“.

img_9662

Фотографија са сајта Патријаршије СПЦ

Извештаја са доласка ни након пуна два дана није било, па је једина слика која је могла да се види била она од летос: група деце у српским ношњама дочекује Патријарха.

Ништа друго није могло ни да буде објављено јер је истина о дочеку Патријарха у Торонту била поразна. Фотографије са аеродрома Пирсон објављене 2. фебруара на сајту торонтских Новина неумољиво сведоче поражавајућу истину.

pasho1

Патријархов заменик се дочепао штапа Светог Саве. А кофере гура држава, тј, генерални конзул (Патријархов ђакон не може, он је Томићев синовац) Фото: Новине Торонто

Од „великог броја верних“ виде се само три лица, од којих је један вршилац дужности конзула Србије, а други неизбежни сведок оптужбе Хашког трибунала Милан Лешић. И попови могу да се преброје на прсте.

Потврдило се на делу оно о чему су верници у Торонту и околини говорили: да ће бахато и потцењивачко понашање администраторовог заменика Василија Томића срозати Патријархов углед до мере да ће га бити тешко повратити.

Верници су нарочито огорчени на Томићеву подвалу за Божић, невиђену у историји Српске цркве, када их је ускратио за божићну посланицу и натерао свештенике да у црквама читају оптужбе против умировљеног Епископа канадског Георгија.

pasho4

Где су нестали верници? Фото: Новине Торонто Фото: Новине Торонто

pasho3

 

 

 

 

 

 

 

pasho2

“Велики број свештеника и верних из свих делова Канаде и Америке“ Фото: Новине Торонто



Categories: Бела Књига, Вести, Канада и САД, после Сабора

Ознаке:, ,