Васкршња честитка Српске листе Црне Горе владици Артемију

Епископу Рашко-призренском и Косовско-метохијском у егзилу,

Његовом Преосвештенству Господину Артемију

 

Ваше Преосвештенство,

 

Вама, цијелом монаштву Епархије Рашко-призенске и Косовско-метохијске у егзилу и сваком Србину Светосавцу и антиекуменисти, честитамо Васкршње празнике вјерујући да ће у Сабору и Синоду Српске цркве коначно тријумфовати разум и да ће Вас – који сте пастирски и монашки најбољи дио данашњег српског Православља, вратити на Косово и Метохију и формални пастирски Трон. Ви заслужујете да Вас појединци и интересне групе замоле за опрост, након свега што су Вам, на правди Бога, урадили претходних година.

Јер, иако сте безакоњем привидно поражени од људи, Вама је Бог дао махове и Ви сте оформили најбројнију, догматски снажну, чисту као суза, православну монашку заједницу у Српству која ће, којим год правцем да оде Патријаршија или било која Епископија СПЦ, сачувати Светосавље. У томе је Ваша историјска улога.

Српску листу у Црној Гори не интересују личне релације српских архијереја, али нам је, уз срце и вјеру, Бог дао и разум да нам Православље буде на првом мјесту, а не појединици – јер су Срби народ Светог Саве, а не папин или било којег пролазног режима.

Данашњу честитку, коју сте заслужили као борац за чистоту Православља, не треба тумачити као акт подршке појединцу или једној истински канонској Епархији Српске цркве. Ово је скроман позив свима којима су тренутно важнији земаљски вукови и вучићи да схвате да је свака власт по допуштењу Божијем, али да од комунистичке револуције до данас немамо ни једну по вољи Божијој. Зато смо ту гдје јесмо, једина обрукана држава и нација у Европи која не зна своје границе и чијег пастира са распетог Косова може да протјера албански лобиста и ,,демократа“ Џозеф Бајден.

Са надом да ће се поједини Ваша сабраћа архијереји вратити Светоме Сави и одлучити од архијеретика, поздрављамо Вас најрадоснијим хришћанским поздравом: Христос воскресе – ваистину воскресе.

 

 

С поштовањем,

Добрило Дедеић,

предсједник Српске листе

Подгорица, Васкрс 2017

 

Извор: Срби на окуп!

              Уједињење



Categories: Вести, Писма, Српске земље, Фељтон: Света ревност против екуменизма и папизма

Ознаке:,