Наставља се посртање свештеника-завереника

Свештеник у Киченер-Ватерлоу изазвао саобраћајни удес у пијаном стању и – побегао са места удеса.

„Десне руке“ Василија Томића, „поуздани сведоци“ у поступку одстрањивања Владике Георгија са трона Епархије канадске, из дана у дан отркивају пред верницима своје право лице.

На Лучин-дан, један од свештеника у Киченер-Ватерлоу, након посете на Крсној слави једног од парохијана, изгубио је контролу над својим возилом и ударио у други аутомобил. Мислећи да га нико не види, побегао је са места удеса.

Власница оштећеног возила успела је, међутим, да забележи регистрацију возила док је бежао. На крају, након суочења са свештеником који је направио удес, постигли су договор без пријављивања полицији.

Скривити саoбраћајну несрећу – то се може догодити свакоме. Догађа се сваког дана. Али побећи са места удеса – за то треба бити од посебног соја. И још и даље носити мантију, тврдити да се служи Господу, проповедати и морално поучавати паству – то могу само Томићеви сарадници.

Изгледа да је једнино важно – не бити ухваћен у неделу.

Може ли епископ оваквог свештеника гарантовати да тај свештеник, пошто је прошао некажњен, неће сутра можда на овај начин изазвати и гори удес и, не дај Боже, убити некога? Тим пре што ово није усамљена појава. Већ двојици свештених лица у Епархији одузете су возачке дозволе јер су возили у пијаном стању. Многи то знају. Василије Томић сигурно, јер је једног од њих, док је био без дозволе, послао на боловање. То би морао да зна и Владика Митрофан. На њему је део одговорности. За сваку болест има лека, само ако хоће да се види да болест постоји. Док није касно.

 

 



Categories: Бела Књига, Вести, Канада и САД, после Сабора

Ознаке: