Глас вапијућег у пустињи: Наступило је време исповедништва!

Беседа владике Лонгина (Жара) на празник Покрова Пресвете Богородице

“ …. и који је дао свој живот за нас, поднео је жртву да би смо ми били срећни, а данас постоје негде, немоћни, стари људи, али кога брига, јер ми мислимо да смо „срећни“, уз пиће и плес у ходу заборављамо (…). Отац, који је бди ноћу и дању, како би свима нама омогућио радосни да будемо, нема шта не би учинио за нас, а ми смо га омрзли.(…) Зашто смо, браћо и сестре, данас на овој земљи? Да би једни другима чинили зло, да би се поубијали међусобно? Не. Блажени миротворци, јер ће се синови Божији назвати. Доброту да ширите, да волите и да опраштате свима.

Владика Лонгин (Жар) са паством

Живот је кратак, дођоше последња времена. Долази Господ свету да суди. Од тога какве нас затекне, зависи како ће нам судити. Бог опрашта све. Нема грешника којем Господ није у стању грехе да прости. Он је рекао:“Дошао сам да опростим“. Воља је Господња да нам све грехе прости, како би нас сабрао у Царству Своме.

Невоља је што људи не желе да служе Богу, и зато вам кажем да живимо у последњим временима.

Православни народ је обманут од патријараха, епископа, свештеника. Они усмеравају на другачији пут ка животу вечном, од онога који нам је дао Васкрсли Господ. Шта мислите, браћо и сестре, да свети Оци Цркве нису били у стању да саберу све на једно место: православне, римокатолике, протестанте, баптисте, јеховине сведоке и кажу: „Ми смо браћа и сестре у Христу“? Могли су они то, верујте али нису то учинили, јер Господ је разлучио јерес од Истине. То нису наша браћа и сестре у Христу, они су непријатељи Бога, непријатељи наше Православне Цркве, непријатељи наше Богомајке. Немамо ништа против јеретика као човека, оно што нас од њега удаљава је његово јеретичко учење, и у обавези нам је да не допустимо богохуљење у нашој Цркви, на нашу веру Православну, Свету и спаситељну.

Данас смо овде у молитвеном заједништву, причестили смо се Крвљу и Телом Христовим, а нисмо се сабрали овде како би заиграли казачок, како је то био случај у цркви у Москви! То се не ради у Цркви Божијој. То су ритуали сатанских сабирања. Како можемо да играмо пред олтаром?! Како можемо рећи, браћо и сестре, да друга вера, да друго учење треба да буде у нашој Цркви? Не верујте им! То су људи који приправљају пут за долазак антихриста. Они су отпадници и издајници наше Свете Православне вере.

И покорно вас молим, све вас, да стојите у Истини, браните Истину, браћо и сестре! Свети Оци су сведочили да ће доћи време када ћемо бити издани, и беше Сабор, псеудо-сабор, ђавољи сабор, антихристов, а они који су издали Божју Истину прогониће нас. Тако ће се све издешавати.

Видели сте, браћо и сестре, како се узима наша Светиња, честица мошти оца нашег Серафима Саровског и дарује најгрђем јеретику- језуити папи Франциску. Таквоме греху опроста нема! Наши епископи и митрополити, кршећи богослужбени поредак и традицију поставили су у средину храма други Престо и Жртвеник, дакле изместили га из олтара, како би све било јавно- то је јерес. Латинска јерес. Не боје се такви ничега.

Да, сада је то време. Дошло је време, браћо и сестре, да се молите Господу Богу, да Он као благ и човекољубив, заустави овај ужас. Свети Оци су наговестили да ће наступити време оваквих грозота, да ће доћи срамотно време када ће скрнавити и најсветије место – олтар. А где су они плесали у Москви, него пред олтаром. Патријарх није видео како играју казачок пред олтаром и певају секташке песме?! Издајници, отпадници, слуге Сатане!

Мирне сам душе када сам са вама. Желим да будем са Богом и његовим људима. Ништа од вас не желим сакрити. Увек ћу вам говорити истину. Шта се ради данас? Устројава се све са циљем да нико не треба да зна шта се дешава у Цркви Божијој. Који је разлог и чија воља да Црква Божија не треба да зна истину ? Зашто људи који су изградили цркве, манастире, не би требали да знају истину? Ми зависимо од вас. Храните нас, облачите, градите наше цркве, а ми из захвалности за ваше жртве треба да вас, кријући истину, доведемо на ивицу амбиса и дарујемо вам вечне муке ?! За стид, срамоту и осуду!

Покајте се, православни! Не будите глуви и слепи! Крајње је време да се вера исповеда! Не бојте се ничега! Не бојте се ничега! Будите верни Господу Богу, нашим канонима Православне Цркве и слушајте свете Оце , који су сви писали и говорили шта нам доносе наступајућа времена, а исто тако и упутили нас шта нам је нужно радити.

Слава Богу па не одосмо на овај Сабор ( на Криту), али смо зато 2-3. фебруара ове године (Свети Архијерејски Сабор РПЦ), усвојили документ који по речима Светог Синода наше цркве, не крши догме православне цркве, и да се ми, епископи Руске Православне Цркве без изузетка, слажемо са њим! Како је то могуће, ако нас нико није ни питао да ли смо сагласни ?

Неопходно је поновно сазивање Светог Синода Руске Православне Цркве како би се повукла наводна сагласност наше Цркве са антихристовим документом. Нико нас тада није слушао нити их је занимао наш став, него нам је образложено да треба да „узмемо све здраво за готово“, да седенемо, јер је већ изгласано и да је све то у реду.
Нећемо кренути путем на који нас они наводе, јер ако туда кренемо, не гине нам погибељ и вечно проклетство.

Слобода нам је од Бога дата. Верујем у Бога, не чиним то из присиле, верујем јер не могу да живим без Њега. Мој живот је био веома тежак. Од детињства до данас. И увек сам осећао да је Господ са мном руку под руку, и све што чиним, чиним уз Божју помоћ . Господ ме не напушта и јасно ми увек казује шта ми је чинити. Нисам дошао у манастир Богу да служим, да би сте ме хвалили и клањали ми се. Са вама сам да бих служио Богу. Он је све наше и без Њега смо ништа.

Молим вас, свим својим срцем и душом, стражите над собом, борите се за веру Православну! Истина Божја заштитити се мора!

Колико год да нас мало остане на том путу, а тако ће бити, Господ нас неће оставити!

Свима вама, браћо и сестре, нека је срећан и Богом благословен овај Богородичин празник! Молим Мајчицу за милост и бригу родитељску за нас грешне и све људе на земљи, да нас Она закрили својим светим Омофором.

Не плашите се. Не бојте се, драга браћо и сестре! Дошла су последње времена, све ће се збити како свети Оци рекоше.

Тешка нас борба чека! Каква крвава битка! Стотине милиона људи ће умрети! И поред тога не смемо се бојати ничега.

Ми смо са Богом, ми ходамо са Богом, остајемо са Богом у Истини. Кажу и ови други да су са Богом, и да се уједињују из љубави према Њему, упркос кривоверју. Јеретичке су речи нашег патријарха када каже да је Бог као сунце, а да су сунчеви зраци све религије на земљи, и да сви воде ка Једном Богу. Јерес није светлост сунчева, јерес је мрачни ад. То није вероисповедање светих Отаца, то нигде не пише! Патријарх је ово рекао по узору на свог учитеља, јер је његов учитељ митрополит Никодим Ротов умирао попут псета пред папиним ногама. Предсказано му је да ће умрети ако оде тамо, што му се и десило док је целивао ноге папи.

Зашто се нисмо зауставили када смо видели ово чудо? Зашто настављамо попут слепаца и не можемо прихватити да нам је пут спасења Господ оставио, и то Једну Цркву и рекао да Његову Цркву ни врата ада неће надвладати. Господ Исус Христос није рекао, „цркве“, „сестринске цркве „, рекао је: „Једну Цркву ћу саградити, и бићу Глава те Цркве.“ Дакле ни папа ни патријарх, нити било ко од нас грешних није Глава Цркве, Господ Исус Христос је Глава Цркве.

Да ли сте данас дошли да се молите мени? Ко сам ја? Ми смо сви грешни, недостојни, сви смо дошли да се молимо Богу, да се покајемо јер су се греси нашим немаром умножили, да нас погледа Господ, да му се обратимо током Свете Литургије: „Господе! Милостив буди нама грешнима! О Господе! Опрости нам, Боже!“ Тако ја прилазим Богу, и вас позивам да приђете исто тако Господу Богу! Свемогућ је Господ, без њега смо нико и ништа. Без Бога се не може.

Браћо и сестре, праштајте. Љубав и срећу осећам када сам са вама, и остајте ми добро у Божјој Истини јер Господ каже: „Сваки грех је опростив, али хула на Духа Светога се неће опростити ни на овом свету, ни на оном. Јерес – то је грех против Духа Светога. (…) Постоји ли на свету безгрешан човек? Колико је мени познато једино је Бог без греха. Сви остали смо грешни. И како онда може бити да је папа безгрешан? Њему (Богу) заменик не треба, поготово не онај који је ударио на Свето Јеванђеље.

Видесте ли овог слугу антихристовог, митрополита Илариона који рече да је неопходно мењати Свето Писмо! Свето Писмо каже, више није добро! Како онда да се спасу данашњи људи ?! Неопходно је да се измени Литургија, да се ствари раде другачије, да људи не разумеју. Они мисле да су сви без памети, а само они паметни. Господе, помилуј! И смилуј се на Цркву Божију и народ свој!

Грлим вас све и молим Милост од Бога за све вас. И нека Господ увек буде са свима вама.

Ево Господа с` Војскама иде душмани наши нек` се застиде! Нек` се застиде, нек` се покају гле` Војске Неба како блистају! Како блистају, како се `оре слежу с` пред њима високе горе. Високе горе и горди цари гле` иде Господ да се зацари. Серафими напред па Херувими сва земља гори сав свет се дими! Сав свет се дими тешко се дише, радост и ужас ко да опише.Ко да опише чудо чудеса кад земљу грешну стегну Небеса. ( део из “Победне песме” владике Николаја Велимировића)

 

Извор: antieres

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

 

Повезани прилог: Владика Лонгин позива јерархе на покајање



Categories: Вести, Православне земље, Фељтон: Света ревност против екуменизма и папизма

Ознаке:, ,