Дигли руке и од деце

Потпуно распуштена свештеничка клика у Онтарију, окупљена око Томића, укинула је и скуп српских школа на манастирском имању у Милтону.

За суботу 11. јуна био је најављен (и скупштинским одлукама утврђен) традиционални скуп српских школа из Онтарија на манастирском имању. Али и ова лепа традиција у нашој средини угушена је, као и толико тога у последњих годину дана. Због нерада и немара свештеника у обезглављеној Епархији ево страдају и деца.

MILTON-8

Овако је било некада…

За годину дана није било ниједног културног скупа, цркве зјапе празне, а и деца су сада препуштена себи. Изгледа да неће бити ни Епархијског дана, ни то свештеничка клика око Томића није у стању да организује. Књиге се не штампају, напротив, избацују се из библиотеке. На духовном плану влада потпуни нерад и немар. Чему онда и могу свештеници да науче нашу децу?

Наше школе, срећом, у већини случајева не воде свештеници. На свештеницима је било само да организују долазак у манастир, али изгледа да је и то било превелики напор за њих. И оно неколико часних изузетака међу њима који марљиво раде и поготово се око деце труде нису могли ништа овога пута да учине. За исти дан у Томићевом Ричмонд Хилу најављено је полагање честица мученика из Пребиловаца. Очајнички потез да се овој парохији без черити броја и без дозволе за градњу намакну средства којих одавно више нема.

VASILIJE%20TOMIC%20-%20FOTO%20NIKA%20JAKSIC11[1]

А овако је сад!

Неодржавање школског дана само је врхунац постојећег цинизма без граница, показатељ потпуног моралног, духовног и финансијског краха. Ричмонд Хил је без черити броја и нема грађевинску дозволу након толико година жртвовања и давања. Мисисага у милионским дуговима такође је без броја. Оквилска црква је пред одузимањем имања, исто без грађевинске дозволе (о чему нико не говори). У седишту Епархије потпуно безвлашће у којем се не зна ко потписује чекове ни за шта се чекови издају јер пуних годину дана нико није поднео финансијски извештај. На манастирском имању не би ни једног јединог скупа, ни једне културне манифестације. И Епархијски дан ће бити изгледа пресељен у Нијагару. Браво Томићу, одрадио си своје!



Categories: Бела Књига, Вести, Канада и САД, после Сабора

Ознаке:, ,